תאר/י לעצמך... מערכת יחסים שבה כל תשומת הלב מתמקדת בך, במה שאת/ה רוצה בחיים ובמה שיעזור לך להשיג זאת.
תאר/י לעצמך... שיש לך מישהו שיעזור לך למצוא את דרכך ולהישאר בנתיב שלך.
תאר/י לעצמך... מישהו שמקשיב, לא רק למילים שלך, אלא גם למה שמאחוריהן, לרווחים בין המילים, לניואנסים בקולך, לרגשותיך, לאנרגיה שלך. אדם שנחוש לקלוט כל מה שאת/ה משדר/ת.
תאר/י לעצמך... אדם שמקשיב לחלקים הטובים ביותר שבך, גם אם את/ה אינך מסוגל/ת לשמוע אותם.
תאר/י לעצמך... מישהו שדואג שתקבל/י עליך אחריות מעשית וגורם לכך שתמשיכ/י לנוע לעבר חלומותיך ומטרותיך.
תאר/י לעצמך... מערכת יחסים עם מישהו שכל כולו סקרנות בנוגע לחלומות ולשאיפות שלך. מישהו שרוצה לדעת מה מניע אותך, מה גורם לך לפעול, מה את/ה מעריכ/ה, מה הדבר שלו את/ה משתוקק/ת יותר מכול בחיים – אדם שיעזור לך להבהיר את מטרותיך וייתן לך כלים לפעולה וללמידה שיובילו לתוצאות שאת/ה רוצה.
תאר/י לעצמך... מערכת יחסים עם אדם שלעיתים מחויב אף יותר ממך למה שאת/ה רוצה בחייך.
תאר/י לעצמך... מערכת יחסים עם מישהו שמתחייב לומר לך תמיד את האמת – האמת על הנקודות שבהן את/ה חזק/ה או את האמת על המקומות שבהם את/ה מוכר/ת את עצמך בזול. מישהו שיודע שאת/ה מסוגל/ת לטפל בכך ויודע שזה מה שאת/ה רוצה. מישהו שרואה כמה גדול/ה את/ה יכול להיות ושומר למענך בקביעות על הדימוי הזה שלך.
את/ה מוכר/ת את עצמך בזול. מישהו שיודע שאת/ה מסוגל/ת לטפל בכך ויודע שזה מה שאת/ה רוצה. מישהו שרואה כמה גדול/ה את/ה יכול להיות ושומר למענך בקביעות על הדימוי הזה שלך.
אורי הגיע אלי עם חלום. כשפגשתי את אורי הוא פוטר מעבודתו אחרי שנים רבות בהייטק. הוא הרגיש שהפיטורין הם חלון הזדמנויות לבצע את השינוי ולהכניס גוונים חדשים לחייו. הוא חלם להיות תסריטאי. כמו גוזל שבוקע מהביצה התחלנו לאט לאט לשבור את הקליפות: ראשית, טיפלנו בפחד מה אנשים יגידו, נגענו בחלום, בחזון, התמודדנו עם התנגדויות בת זוגתו, עם השד שנקרא "פחד מכשלון"...
היום אורי כותב כדרך חיים. הוא מצא את האיזונים שכל כך שאף אליהם בין "פרנסה" בכבוד לבין מימוש עצמי.
"היי דרומה..."
יפעת הפכה את חייה. בעקבות פרנסת בעלה, יפעת עברה ממרכז הארץ למושב קטן בדרום. בשל כך, נאלצה לעזוב את מקום עבודתה, סביבת מגוריה, חבריה ומשפחתה שגרו במרכז. משבר גיל ה-40 וילדים גדלים הביאו איתם גם שאלות הקשורות לזהות ולקריירה וערערו את כל ההנחות המוקדמות שהיא חשבה וידעה על עצמה. היא למדה לתת לעצמה את הרשות לנוח מבלי ש"השד הפולני" יציק לה – בלי נקיפות המצפון והייסורים. לאחר תקופת המנוחה, ועם עידוד רב, היא החלה לפעול ולמצוא את מקומה שוב בעולם העבודה. עם הרבה נחישות והתמדה (אך גם עם לא מעט סימני שאלה) היא פלסה את מקומה שוב לעולם העבודה. אמנם במקום אחר, אבל עם כיוונים חדשים ומעניינים שפתחו בפניה דלתות חדשות...
עם הפנים לים
דני תמיד היה במסגרות: מביה"ס התגייס לצבא לקריירה צבאית מפוארת, מהצבא השתחרר ומיד החל לעבוד בתפקיד ניהולי בחברת הייטק. היה לו כסף, בית, אישה, ילדים... אבל משהו אבד בדרך – הוא איבד את החיוניות שלו, הרצונות שלו ושמחת החיים. בהתחלה דני הגדיר את מוקד הבעיה כשחיקה בעבודה, אולם בהמשך, גילנו שמקורות האנרגיה, כמו גם החששות והמעצורים מגיעים ממקומות אחרים. דני למד לשוב להתחבר לערכים ולסדרי העדיפויות הנכונים עבורו, למד לשים גבולות למקום עבודתו ולהנות עם משפחתו, למד במקום להאשים להסתכל בחיוב קדימה, למד "לשחרר" ובכך להקל על עצמו ועל סבבתו.
בתום התהליך דני סובב את השולחן במשרדו ב- 90 מעלות כך שבמקום לשבת עם הגב לנוף היום הוא רואה את הנוף מהחדר במשרדו, באופק דני רואה את הים. שינוי קטן-גדול עבור דני.
גלי ידעה שהיא חייבת ... כשהגיעה אלי, גלי הייתה כבר מרצה מבוקשת ומוערכת בחוג לסוציולוגיה. אולם המשרה שלה היתה בסכנה משום שטרם הגישה את עבודת הדוקטורט שלה. במידה ולא תגיש את עבודתה ולא תסיים את התואר השלישי היא תאבד את עבודתה. גלי לא יכלה להרשות זאת לעצמה – ההערכה הרבה שזכתה לה והעתיד המבטיח שנראה באופק היו מוטלים בספק – היא חייבת לסיים את הדוקטורט! בפגישות האימון עבדנו על הקושי לבצע את העבודה, על ההתארגנות שלה והיכולת לעבוד בלוח-זמנים. בתום התהליך גלי הגשימה את מטרתה: על עבודת הדוקטורט היא קיבלה הצטיינות! וכעת היא עובדת על הפוסט-דוקטורט.